~ a little taste of raspberry ~

 
När man får hallon över och man har en ny form man vill använda så är paj det första som kommer upp
i huvudet. För vad är inte lite syra tillsammans med sötma om inte underbart gott! Receptet kommer ifrån
tv-programet Halv åtta hos mig, dock vet jag inte från vilket avsnitt då jag själv tagit det från recept.nu
men ändrat om det så det passade mig. Det är första gången jag använde mig av detta recept och kan
säga att det kommer komma fler gånger, det smakade nästan kola om smeten och blev så där knäckig
när den svalnade.
 
Hallonpaj
 
ca 200g mosade hallon
200g smör
85g strösocker
70g havregryn
120g vetemjöl
140g sirap
5g bakpulver
3g vaniljpulver
50g mjölk
 
Smält smöret och blanda i alla ingredienser förutom hallonen. Lägg hallonen i en ungsform och häll därefter
smeten över. Grädda i 170°C ungefär 20 minuter beroende på vilken form du använt dig av. Låt svalna en
liten stunddärefter är det bara att servera tillsammans med vaniljsås eller glass. 
 



life's too short, eat dessert first

Mitt namn är Sara, en 19 årig tjej som är utbildad bagare & konditor vid JB gymnasiet. Den här bloggen är till för att visa upp mina bakverk som är allt från bröllopstårtor till småkakor.

Vill du veta mer kan du skicka iväg ett mail till: [email protected]

Follow on Bloglovin