~ New stuff ~

Ni får ha överseende för den dåliga kvalitén på bilderna, mobilen är inte den bästa.
Det är ju bäst att passa på när man är i Norrköping och har nära till både lagerhaus och panduro, nytt är
alltid roligoch här längtas det redan till jul. Tänk de röda lådorna med massa chokladpraliner inuti, mums
vilken god julklapp! 
 
 

~ the smell of fresh baked bread ~

 
Det är inte ofta jag bakar bröd, men nu var det så att köpesbrödet var slut och istället för att be mamma
att åka och köpa bröd bad hon mig att baka, så hon fick åka och köpa jäst och diverse mjölsorter istället.
Den här gången blev det brytbröd, som man kan variera i oändliga smaker. Receptet är lånat någonstans
någon gång i tiden, helt glömt bort vart.
 
Grahamsbrytbröd ca 12 st
 
250 g vatten (kallt)
25 g jäst
25 g smör (rumsvarmt)
3 g salt
12 g strösocker
20 g ljus sirap
240 g grahamsmjöl
120 g vetemjöl
Fullkornshavregryn till garnering
 
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt därefter alla resterande ingridenser. Ifall degen är för kletig tillsätt mer vetemjöl,
lite i taget. Arbeta degen för hand eller i maskin tills den känns elastisk. Låt degen jäsa 40 min under bakduk
i rumstemperatur. Smöra under tiden en långpanna, 20x30cm, och bröa med grahamsmjöl. Stjälp upp degen
direkt i formen och tryck ut den så den täcker hela botten och är jämt fördelat, skär därefter degen med kniv
tills du har 12 bitar (det blir lättare att bryta brödet). Pensla med vatten och strö över fullkornshavregrynen. Låt
jäsa 30 min och därefter grädda i 220°C tills brödet har en innertemperatur på 96°. Låt svalna och njut!
 

~ If in doubt, bake a cake ~

 
Jag har aldrig varit den bästa på att skriva, att få ord ut ur huvudet och ner på pappret. Men baka, det
har alltid varit min grej. Så här kommer det komma bilder, inspirationer och kanske ett och annat recept
som fått mig på fall. Det kanske kommer lite tips och trix och kanske någon steg-för-steg beskrivning.
 
 



life's too short, eat dessert first

Mitt namn är Sara, en 19 årig tjej som är utbildad bagare & konditor vid JB gymnasiet. Den här bloggen är till för att visa upp mina bakverk som är allt från bröllopstårtor till småkakor.

Vill du veta mer kan du skicka iväg ett mail till: [email protected]

Follow on Bloglovin