~ you're never too old, take a cinnamon bun ~

Kanelbullens dag var det ju i fredags, jag bakade bullar som bara den till mammas och pappas jobb, man
blir så glad när andra uppskattar det man gjort! Receptet jag använder mig utav är det som finns i boken
Bonniers Kokbok, enda skillnaden jag gör är att smöret är rumstemperererat, mjölken är kylskåpskall och
degen jäses i kylskåpet några timmar längre. Blir en mycket godare och saftigare bulle!
 
Vetedeg:
 
150g rumstempererat smör
1 msk kardemummakärnor (stött)
5 dl kall mjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
50g jäst
840-900g vetemjöl
ägg till pensling samt pärlsocker
 
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, blanda väl. Häll resterande ingredienser i bunken och blanda,
antingen i köksassistent eller för hand. Men se till så gluten bildas, blanda hellre för längre. Låt vila i kylskåpet
i några timmar, kan ligga där i upp till 24 timmar bara bunken är täckt med plastfolie. Om man vill baka av
dem direkt går det att ha degen i rumstemperatur också, då i 45 min. 
 
Remons:
 
500g socker
500g smör
40g kanel (går att minska, jag tycker om kanel!)
 
Blanda socker och smör i en köksassistent eller med elvisp tills det är vitt och pösigt. Tillsätt därefter kanel
efter smak.
 
Bullar:
Kavla upp degen, bred på remonsen och forma till valfria bullar. Jäs 30 min eller alternativt över natten (täckt
med plastfolie) och grädda ca 8 min i 250°C. Ät direkt tillsammans med ett glas mjölk!
 



life's too short, eat dessert first

Mitt namn är Sara, en 19 årig tjej som är utbildad bagare & konditor vid JB gymnasiet. Den här bloggen är till för att visa upp mina bakverk som är allt från bröllopstårtor till småkakor.

Vill du veta mer kan du skicka iväg ett mail till: [email protected]

Follow on Bloglovin